Danmark får skarp kritik af Torturkomité

Foto: Stock foto.

Danmark har modtaget alvorlig kritik fra Europarådets Torturkomité. Det handler især om forholdene på Udlændingecenter Ellebæk, samt i flere danske fængsler.

Europarådets Torturkomité udgav i denne uge en rapport om Danmark.Her fik Danmark usædvanlig hård kritik på flere områder i forhold til behandlingen af frihedsberøvede.

På baggrund af besøg i udvalgte danske fængsler, på udlændingecentre og i en psykiatrisk institution, er komitéen kommet med en række kritikpunkter og anbefalinger. Seniorjuridisk rådgiver i DIGNITY, Elna Søndergaard, giver i denne video et overblik over nogle af de væsentligste.

Vi håber, det kan være et oplæg til dialog med de danske myndigheder om, hvordan vi retter op på forholdene og får ændret både lovgivning og praksis.

Alvorlig kritik fra Europarådets Torturkomité til Danmark

Europarådets Torturkomité udgav i denne uge en rapport om Danmark.Her fik Danmark usædvanlig hård kritik på flere områder i forhold til behandlingen af frihedsberøvede – blandt andet i fængsler og udrejsecentre. Seniorjuridisk rådgiver i DIGNITY, Elna Søndergaard, giver her et overblik over nogle af de væsentligste kritikpunkter og anbefalinger.Vi håber, det kan være et oplæg til dialog med danske myndigheder om, hvordan vi retter op på forholdene og får ændret både lovgivning og praksis.

Slået op af DIGNITY - Danish Institute Against Torture i Torsdag den 9. januar 2020

Du kan være med til at gøre en forskel for torturofre

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.