DIGNITY arbejder med voldsforebyggelse gennem dans og performance i Tunesien


Berlingske Tidende bragte søndag den 13. januar artiklen ”De uønskede”, som tager afsæt i interviews og reportage med unge mænd fra Tunesien og et projekt, som DIGNITY arbejder sammen om med den tunesiske NGO L’art Rue

For mange unge mænd i Tunesien ser situationen så håbløs ud, at de bare drømmer om at komme væk. Drømmer om at komme til Europa. Risikoen for at ende som arbejdsløs eller kriminel er stor som ung mand i Tunesien. Og fængslerne i Tunesien er berygtede for at huse ekstremister, der forsøger at hverve desperate unge mænd.

Det er den slags tanker, danseprojektet i det smukke gamle bibliotek, som DIGNITY støtter, skal få dem væk fra, skriver Berlingske Tidende søndag den 13. januar.

- Målet er, at de føler, at de faktisk har noget at byde på og ikke er efterladt med valget mellem radikalisering og migration, siger projektleder i DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur, Ahlam Chemlali til Berlingske Tidende.

I artiklen i Berlingske Tidende interviewes blandt andet Den 23-årige business-studerende Mohammed Aziz, der taler flydende engelsk og fransk. Efter han kom med i L'art Rues projekt er han blevet mere fokuseret på at skabe sig et bedre liv, siger han til Berlingske Tidende. L’art Rues danseprojekt, siger han, har motiveret ham til at blive mere seriøs med studierne og stoppe med at hænge ud hver aften på en café sammen med andre ’uønskede unge’ i Medinaen.

Læs onlineartiklen baseret på den seks sider lange artikel bragt i Berlingske Tidende d. 13. januar 2019.

Berlingskes flybilletter til Tunesien var betalt af DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur. DIGNITYs program i Mellemøsten og Nordafrika er støttet af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram under Udenrigsministeriet.

Fakta om vold og radikalisering i Tunesien

Voldelig radikalisering i Tunesien påvirker især unge, som af Verdensbanken beskrives som NEET (Not in Education, nor in Employment, nor in Training).  Disse unge udgør ca. 33% af befolkningen i Tunesien. Men det er ikke kun de unge uden uddannelse, der er i risiko for at havne i terrorisme og radikalisering. En undersøgelse af terrorisme bestilt af det tunesiske forskningscenter (CTRET) viser, at 75% af de fængslede og anklagede for terror i Tunesien, er i aldersgruppen 18-34 år. 90% er under 40 år og hele 40% har gået på universitetet. Undersøgelsen er lavet på baggrund af en stikprøve blandt 1000 sigtede terrorister og 384 retssager mellem 2011 og 2015.

Unge fra Medinaen i Tunis, der er udelukket fra at færdes i andre dele af byen, og som selv udsættes for vold – i familie, skole og fra politiet - er en nøglefaktor i at styrke sikkerheden i byområdet. Dels på grund af den rolle, de selv spiller i at udøve vold –  men også i forhold til at gøre byområder mere sikre.

Du kan være med til at gøre en forskel for torturofre

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.