Sara Omar og DIGNITY går sammen i kampen mod tortur

Menneskerettighedsforkæmper og prisvindende dansk-kurdisk forfatter til den anmelderroste bog Dødevaskeren, Sara Omar, bliver ny ambassadør for DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur.

Hendes fortælling om pigen Frmesk, der gennemlever et helvede af patriarkalsk undertrykkelse, fysisk og psykisk vold og umenneskelig behandling i Kurdistan og senere i Danmark, solgte i over 50.000 eksemplarer den første måned. Hun er blevet kaldt Danmarks modigste forfatter, og siden udgivelsen for over et år siden, har Sara Omar holdt stribevis af foredrag, og modtaget en række priser og udmærkelser.

Nu går hun sammen med den danske menneskerettighedsorganisation DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur for at styrke kampen mod tortur og umenneskelig behandling og kampen for menneskerettigheder og respekt for det enkelte menneskes værd.

”Jeg har sagt ja til at blive ambassadør for DIGNITY, fordi DIGNITY komplementerer den kamp, som jeg også kæmper. Det er mig en kæmpestor ære, og jeg føler, at jeg, med det, jeg har mistet, og det, jeg har opnået i livet, kan sende et stærkt signal om, at selv i vores mørkeste dage findes der lys. Og det lys er i os selv. Jeg vil gerne vise folk, at det at give op ikke er en løsning. Man er aldrig det, et andet menneske gør ved én. Man er dyrebar og værdifuld”, siger Sara Omar.

Som noget af det første i rollen som ambassadør for DIGNITY indtager Sara Omar Bremen Teater i København den 31. maj. På aftenen vil der også være et musikalsk indslag fra den dansk-palæstinensiske percussionist Simona Abdallah, som har måttet kæmpe en bitter kamp for at få lov at udøve sin kunst som kvinde i et konservativt miljø.

Der er altså tale om to stærke, kvindelige rollemodeller, som på hver sin måde har brugt kultur til at finde deres egen stemme og bryde fri af social kontrol og patriarkalske strukturer, som finder sammen om at sætte fokus på netop de problemstillinger.

DIGNITY er et dansk menneskerettighedsinstitut, der arbejder for at forebygge vold og tortur og for at rehabilitere torturoverlevere – både i Danmark og i udlandet. Organisationen blev grundlagt i 1982, og kunne som et af de første steder i verden tilbyde specialiseret hjælp til mennesker udsat for tortur og anden grusom, umenneskelig behandling.

”Vi er både glade for og stolte over, at en kvinde med så stærk en stemme som Sara Omar har takket ja til at blive ambassadør for vores sag. Saras budskab er universelt. Alle mennesker har værdi, og ingen mennesker fortjener undertrykkelse, tortur og mishandling. Det samme står DIGNITY for, og derfor ser jeg samarbejdet som et perfekt match,” siger Dorrit Ree Akselbo, konstitueret direktør i DIGNITY.


Dato og sted:

Bremen Teater, København. Den 31. maj 2019, kl. 18.

Se facebookbegivenhederne her:
An Interview – En aften med Sara Omar

 

VIL DU MED TIL ARRANGEMENTET?

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.