Rasmus Grue Christensen bliver ny direktør for DIGNITY

Direktør i Dansk Blindesamfund Rasmus Grue Christensen bliver ny direktør for DIGNITY - Dansk Institut mod Tortur. Han tiltræder det nye job den 1. august.

Det bliver 40-årige Rasmus Grue Christensen, der fremover kommer til at stå i spidsen for den danske kamp mod tortur og organiseret vold.

Rasmus Grue Christensen er tidligere diplomat i Udenrigsministeriet, hvor han blandt andet har været souschef på den danske repræsentation i de palæstinensiske områder. Han har desuden en fortid som sekretariatschef for Radikale Venstre og direktør for Tænketanken Mandag Morgen. Derudover har Rasmus betydelig erfaring fra NGO-sektoren, blandt andet som øverste chef for Ungdommens Røde Kors og senest som direktør for Dansk Blindesamfund. Han er også frivilligt bestyrelsesmedlem i flere fonde og foreninger.

- Jeg glæder mig til at blive en del af DIGNITY. Det er en fantastisk menneskerettighedsorganisation, der forener forskningsbaseret viden og handlekraft i kampen mod tortur og organiseret vold. Jeg har stor respekt for DIGNITYs arbejde og går derfor også til denne væsentlige opgave med åbenhed og ydmyghed, siger Rasmus Grue Christensen.

Formand for DIGNITYs bestyrelse, Louise Holck, fortæller, at det var en enig bestyrelse, der i et felt af stærke kandidater valgte Rasmus Grue Christensen.

- Med Rasmus har vi fundet en skarp og visionær direktør, som jeg er sikker på, vil kunne styrke organisationen yderligere - til gavn for de millioner af mennesker, der dagligt lever med enten traumerne efter tortur, eller i risiko for at blive udsat for tortur eller anden organiseret vold.

Rasmus har en kandidatgrad i økonomi og filosofi fra CBS og en mastergrad i international politik fra London School of Economics.

Han bor i et bofællesskab i Albertslund sammen med sin kone og deres tre børn.

Rasmus Grue Christensen tiltræder officielt som direktør i DIGNITY den 1. august 2019.

Om DIGNITY:
DIGNITY er en selvejende institution, uafhængig af partipolitik. Organisationen arbejder for en verden hvor færre mennesker udsættes for tortur, og hvor torturofre får den specialiserede behandling, de har brug for. DIGNITY har hovedsæde i Danmark, men samarbejder med partnerorganisationer i omkring tyve lande, og tæller omkring 190 medarbejdere.

Kontakt:
Pressemedarbejder Kirsten Dall Hjøllund, kdk@dignity.dk, 23 48 84 01.

Læs Rasmus Grue Christensens tiltrædelsesinterview her

Du kan være med til at gøre en forskel for torturofre

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.