Nyt projekt skal øge sikkerheden og forebygge volden i Tunesiens gamle bydel Medina

For unge mennesker er vold og usikkerhed hverdag i Tunesiens gamle bydel Medina. Nyt projekt fra DIGNITY skal give lokalsamfundet værktøjer til at vende udviklingen.

Tyveri, overfald og stoffer er hverdagsproblemer i Medinaen i Tunis og involverer typisk de unge. Det viser nyt studie foretaget af DIGNITY. Studiet, der blev lanceret i sidste uge, understreger især, at unge der tidligere har været i fængsel, er i risiko for at komme ind i en voldsspiral. Mange af de adspurgte mener nemlig, at hvis man først har været i fængsel for selv den mindste ting, er det nærmest umuligt at begynde på en frisk.

-Hvis man kommer i fængsel, er det ikke unormalt, at man ender der igen. For uanset hvad man gør, får man altid skylden, siger en beboer i Medinaen.

Studiet er et i en lang række af voldsforebyggende studier igangsat af DIGNITY og har til formål at kortlægge volden i byområdet samt styrke samarbejdet på tværs af lokale aktører, så som kommunen, politiet og civilsamfundsorganisationer. Og det er nødvendigt. For siden det arabiske forår har beboerne i Medinaen primært selv stået for at skabe sikkerhed i området, da staten ikke har haft så mange ressourcer. Desuden har især de unge tit voldelige sammenstød med politiet. Men med det nye studie vil man bane vejen for et bedre kommunalt samarbejde, der kan være med til at forebygge volden i området.

-Kommunalt arbejde og gode sociale forhold er nøglen til at opnå fred i et storbyområde, siger Ahlam Chemlali, der er hovedansvarlig for studiet og programleder i Tunesien.

Medinaen er en overset bydel
Studiet blev igangsat i september 2017 og er baseret på interviews med indbyggere og forretningsdrivende i Tunesiens gamle bydel Medina, der huser op mod 2,5 millioner indbyggere. Her lever folk tæt side om side, mens der dagligt er et leben af markeder - og i højsæson mange nysgerrige turister. Medinaen anses egentlig ikke som mere voldelig end så mange andre steder, men alligevel har det været oplagt at sætte ind netop her.

-Vores erfaringer viser, at det giver mening at sætte ind i et område, hvor der er er lokale NGO’er samt politisk vilje til at skabe forandring fra kommunens side. Desuden pegede flere interessenter på, at Medinaen var en overset bydel i forhold til voldsforebyggelse, lyder det fra Ahlam Chemlali.

For i den travle bydel er volden et problem for de mange indbyggere, der dagligt

Eksklusion går udover hele lokalsamfundet

Den voldelige kultur er ifølge Ahlam Chemlali enormt vigtig at vende, da det påvirker sikkerheden i hele lokalsamfundet, hvis de unge først indgår i en voldscyklus:

-Hvis de unge er voldelige, ender de med at blive ekskluderet, og vi ved fra studier, at eksklusion og marginalisering avler spændinger og vold.

Den voldelige adfærd kan desuden medføre, at selv børn oplever at blive ekskluderet, før de overhovedet har stiftet bekendtskab med voldelig adfærd. Studiet viser nemlig, at børn ofte bliver dømt ud fra deres forældres situation, når de er i skole:

-Der var et barn, der blev ekskluderet fra en time, fordi hans far solgte alkohol. Han blev ”blacklisted” foran hele sin klasse, siger en interviewperson i studiet.

Derfor er det vigtigt at sætte ind så tidligt som muligt for at hjælpe de unge til en bedre fremtid og forebygge, så de ikke ender op i kriminelle og radikaliserede miljøer. Efter lanceringen af studiet er næste skridt derfor at implementere aktiviteter, der kan hjælpe kommunen og lokale organisationer med at holde fokus på vold og sikkerhedsproblematikker.

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.