Løkke bør opfordre Indien til at ratificere FNs Torturkonvention


Statsminister Lars Løkke Rasmussen bør i forbindelse med sit møde med Indiens premierminister Narendra Modi opfordre Indien til at ratificere FNs Torturkonvention.

Foto: Flickr.

Det mener DIGNITY, Anti-Tortur Støttefonden, og de politiske ordførere fra De Konservative, Enhedslisten, De Radikale, Socialdemokratiet og Alternativet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger henover weekenden den indiske delstat Gujarat, hvor han skal deltage i en erhvervskonference.

I løbet af besøget skal han også mødes med den indiske premierminister Narendra Modi, og det er i den forbindelse, DIGNITY mfl. opfordrer Statsminister Lars Løkke Rasmussen til at tale om ratificeringen.

Indien er et af de største og folkerigeste lande, der stadig ikke har ratificeret.

- Indien underskrev FNs Torturkonvention for over 20 år siden og har flere gange siden antydet, at en endelig ratificering af konvention kunne komme på tale. DIGNITY opfordrer Indien til nu at tage det endelige skridt og officielt melde sig ind i kampen mod tortur, siger Elna Søndergaard, seniorjuridisk rådgiver i DIGNITY.

Danmark står sammen med fire andre lande i spidsen for det ti-årige initiativ ’Convention Against Torture Initiative’ (CTI), der har til formål at sikre universel ratifikation/implementering af FNs Torturkonvention.

Et land er først folkeretligt bundet ved en ratificering af konventionen. Besøget er det første statsministerbesøg i Indien siden 2009.

Du kan være med til at gøre en forskel for torturofre

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.