José González & The String Theory spiller to danske koncerter

Svenske José Gonzáles og stryger-ensamblet The String Theory gæster København og Aarhus til september. Begge koncerter spilles til fordel for DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur.

José González og The String Theory forenede for første gang deres musiske kræfter tilbage i 2011 - til anmeldernes og publikums store begejstring.

Nu får danskerne endnu engang mulighed for at opleve det progressive musiksamarbejde, når José González og det 20-mand høje String Theory-orkester gæster Musikhuset i Aarhus d. 17. september og Operaen i København d. 18. september.

José González er kendt for sine smukke, enkle og let melankolske indie-popsange akkompagneret af akustisk guitarspil. Siden udgivelsen af ​​sit tredje soloalbum, "Vestiges & Claws" i februar 2015, har han turneret udsolgte spillesteder i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien og New Zealand.

The String Theory er et eksperimentalt kammerorkester baseret i Berlin og Göteborg, der siden 2007 har udforsket grænserne for klassisk musik og pop, blandt andet via samarbejder med andre musikere, billedkunstnere og filmskabere.

Samarbejdet mellem José González og The String Theory-orkestret er både imponerende og progressivt. Med violiner, celloer, guitarer og slagtøj tilføjes der helt nye dimensioner til González’ smukke bagkatalog, hvilket resulterer i en unik og medrivende koncertoplevelse.

Billetter til de to koncerter kan købes på billetlugen.dk fra fredag d. 15/12 kl. 10.

Familie flygtede fra militærjunta i Argentina

José González er svensk, men har argentinske rødder. I 1976 flygtede hans familie fra den ultra-konservative militærjunta i Argentina, der ved kup havde overtaget magten og indledt en såkaldt ”beskidt krig” mod sine modstandere. José blev født to år efter. Mellem 1976 og 1979 blev over 8000 argentinere dræbt eller kidnappet. Mange tusinde blev udsat for tortur og voldtægt.

DIGNITY var ved sin opstart i 80’erne blandt andet med til at hjælpe og behandle nogle af de argentinske torturofre, der ankom til Danmark i forbindelse med den beskidte krig.

I dag behandler DIGNITY stadig torturofre og andre stærkt traumatiserede flygtninge i Danmark. Derudover er DIGNITY repræsenteret i 20 lande, hvor de samarbejder med lokale partnerorganisationer om at bekæmpe tortur og hjælpe torturoverlevere og deres familier videre i livet.

Overskuddet fra de to koncerter går til DIGNITYs arbejde med at rehabilitere torturofre og forebygge tortur.

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.