Hæder til DIGNITY: Modtager Kronprinsparrets Sociale Pris 2017

DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur har modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris 2017. ’Menneskeheden har brug for organisationer som DIGNITY’, sagde Kronprins Frederik i motivationen for prisen.

Det var H.K.H Kronprins Frederik, der overrakte prisen til DIGNITYs direktør Karin Verland lørdag aften. Som begrundelse for prisen lød det blandt andet:

Kronprinsparrets Sociale Pris 2017 tilfalder i år DIGNITY, der arbejder med at give herboende torturofre og deres familier en værdig tilværelse i Danmark. Desuden arbejder DIGNITY for at forebygge tortur på internationalt plan, og organisationen er en global drivkraft i udviklingen af ny viden om tortur og dens følger.

“DIGNITY arbejder for at sikre værdige liv og at skabe humane og mere sikre levevilkår uden frygt – både for det enkelte menneske, familien og hele lokalsamfund. I over 30 år har organisationen hjulpet torturoverlevere. DIGNITY er en leder inden for sit felt: En organisation, man lytter til – ikke kun i Danmark, men også internationalt. Menneskeheden har brug for organisationer som DIGNITY. Som danskere er vi stolte over det uvurderlige arbejde DIGNITY som dansk organisation yder i Danmark og internationalt. Kronprinsparrets Sociale Pris gives for organisationens samlede indsats gennem årene. Vi håber, at opmærksomheden kan være med til at skærpe fokus på vigtigheden af at afskaffe tortur og sikre alle mennesker et værdigt liv,” sagde H.K.H Kronprins Frederik.

Tortur rammer hele familien
Overrækkelsen af Kronprinsparrets Sociale Pris fandt sted i Jysk Musikteater i Silkeborg, og blev transmitteret live på DR 1 lørdag aften.

Karin Verland, direktør i DIGNITY, holdt en tale i forbindelse med prisoverrækkelsen, hvor hun takkede Kronprinsparret og Bikubenfonden for prisen. I talen mindede hun om, at tortur ikke kun rammer det enkelte mennesker, men også sætter dybe spor i børnene. Derfor er det afgørende, at hele familien får hjælp, hvis far eller mor er traumatiseret efter tortur eller andre voldsomme begivenheder:

– Behandlingens formål er at bringe både forældre og børn i positiv udvikling og øge familiens trivsel. Det ruster både børn og voksne til i langt højere grad at tage del i vores danske samfund, sagde Karin Verland i talen i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Se også videoen om DIGNITY, der blev vist i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Der blev uddelt i alt fire priser: Kronprinsparrets Kulturpris, Kronprinsparrets Sociale Pris og to Stjernedryspriser. Kronprinsparrets Priser er indstiftet af Bikubenfonden i anledning af D.K.H. Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllup den 14. maj 2004.

Læs hele Karin Verlands tale HER.

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.