FN’s Internationale Støttedag for Torturofre: DIGNITY sætter fokus på tortur i Egypten

På den internationale støttedag for torturofre koordinerer DIGNITY en såkaldt side-event i FN-bygningen i Genève i forbindelse med FN's Menneskerettighedsråds 38. møde.

Egypten er i fokus for side-eventet, der koordineres af DIGNITY  ved det 38. møde i FN's Menneskerettighedsråd. Arrangementet finder sted den 26. juni på den internationale støttedag for torturofre og i solidaritet med ofre for tortur. Eventen fokuserer på Egyptens manglende efterlevelse af anbefalinger fra FN's Tortur Komite, på de fortsatte angreb på menneskerettighedsforkæmpere og på den systematisk afvisning af retfærdighed for de mange ofre for tortur i Egypten.

Familien til den 28-årige italienske kandidatstuderende Giulio Regeni, der blev fundet død og tortureret i Egypten i februar 2016 efter at have været forsvundet i fire dage, deltager ved side-eventen.

Sagen om den italienske kandidatstuderende har være dækket intenst i de internationale medier på tværs af kontinenter og verdensdele. I en feature i New York Times, er der en beskrivelse af afdøde Giulio Regeni i lighuset, da han ligger på et leje af metal:

”Regeni's mund var åben og hans hår gennemvædet af blod. En af hans fortænder manglede og flere var blevet flået ud eller knust, som om de var blevet ramt af en stump genstand. Han havde brændemærker efter cigaretter på huden, og han havde en række dybe sår på ryggen. Hans højre øreflip var blevet skåret af, og knoglerne i hans håndled, skuldre og fødder var blev knust.  Regeni så ud til at være blevet udsat for omfattende tortur. Nogle dage senere, bekræftede en italiensk obduktion omfanget af hans skader: Regeni var blevet slået, brændt, fået knust knogler og var sandsynligvis blevet pisket under fodsålerne i løbet af de fire dage, han var forsvundet. Han døde, da han fik brækket halsen.”

Familien Regeni taler ved eventen for at kræve retfærdighed for deres søn og i solidaritet med de mange andre ofre for tortur, der står over for eller som vil møde den samme skæbne som Giulio Regeni.

DIGNITY og vores partnere i Egypten arbejder  for at forhindre tortur i Egypten og med at yde klinisk og juridisk støtte til ofrene for tortur.

Link til artiklen i New York Times: https://nyti.ms/2wLV2wC