DIGNITYs direktør fylder rundt

Stort tillykke til Karin Verland, direktør og læge i DIGNITY, som fylder 60 år i dag.

Blå bog: 

Omdrejningspunktet for Karin Verlands karriere har altid været den gode sag; at gøre en forskel. Hvad enten det var at gøre en forskel for patienterne på Rigshospitalet eller som nu, at gøre en forskel for verdens torturofre.

Karin Verland er født og opvokset ved Ledøje i Smørum. Senere flyttede familien til Hellerup. Efter sin matematiske studentereksamen, valgte hun at uddanne sig til læge. Det blev dog kun til få år i det offentliges tjeneste som læge på bl.a. Rigshospitalet før en karriere i medicinalindustrien tog fart. Først som lægemiddelkonsulent og siden som adm. direktør. Hos Baxter og siden Pfizer. I mange år var hun talerør for medicinalindustrien som formand for LIF (Lægemiddelindustriforeningen), og optrådte jævnligt i mediernes spalter. 

En ny epoke i Karin Verlands karriere begyndte med ansættelsen som direktør i DIGNITY i 2011.

Her var der rig mulighed for at forene ledelsesmæssige kompetencer med behovet for at øge musklerne til at kunne gøre en forskel for nogle af verdens mest udsatte og sårbare mennesker, nemlig torturofrene. Hun stod i spidsen for et gennemgribende strategiskifte i organisationen hen imod en mere tidssvarende virkelighed. Det resulterede blandt andet i et navneskifte til DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur (før Rehabiliterings- og Forskningscenter for Torturofre, RCT) samt en plan om at engagere endnu flere danskere i den vigtige sag.

DIGNITY er siden vokset markant. Organisationen har under Karin Verlands ledelse udviklet sig fra at være græsrodsbaseret til at arbejde systematisk og professionelt med indsamling af viden, dokumentation, behandling og rehabilitering af torturoverlevere, bekæmpelse samt forebyggelse af vold og tortur – både i Danmark og i resten af verden.

Efter i en årrække at have boet på en trelænget gård i landsbyen Torslunde ved Ishøj, bor Karin Verland i dag centralt i København sammen med Ole. Sammen har de en voksen datter. Karin Verland har yderligere to døtre fra tidligere ægteskab, samt 2 børnebørn.

Stort tillykke, Karin!