DIGNITY styrker dokumentationen af tortur


DIGNITY hjælper civilsamfundet i Nordafrika med at forbedre dokumentationen af tortur og styrke advocacy-arbejdet


Omkring 20 menneskerettighedsforkæmpere fra Egypten, Marokko og Tunesien var samlet i Tunis i begyndelsen af september, da DIGNITY afholdte en 3-dages workshop om dokumentation af tortursager.

Deltagerne, der var af forskellig baggrund, med forskellige uddannelsesniveauer og professioner, er alle aktivister i kampen for menneskerettigheder.

Dokumentation af tortur sker på flere forskellige niveauer. Lige fra den grundlæggende identifikation af offeret til den omhyggelige dokumentation af hvem, hvad, hvornår og hvordan, hvilket er nødvendigt, hvis der skal føres straffesager mod de ansvarlige.

Læs mere om DIGNITYs arbejde med forebyggelse af tortur under frihedsberøvelse

Denne 3-dages workshop fokuserede på sager dokumenteret til brug i organisationernes fortalerarbejde. Det vil sige sager, som aktivisterne kan bruge til at advokere for ændringer, kræve handling fra internationale spillere eller øge bevidstheden om problemet hos befolkningen.

- Vi ønskede at styrke menneskerettighedsforkæmperens dokumentationsarbejde, så deres advocacy-arbejde kan blive mere effektive - både nationalt og internationalt, siger Giorgio Caracciolo, projektleder hos DIGNITY.

Læs mere om DIGNITYs arbejde i Mellemøsten og Nordafrika

På workshoppen delte deltagerne ud af erfaringer, udfordringer og viden og lærte, hvordan deres dokumentationsarbejde kunne styrkes.

- Et godt råd er for eksempel aldrig at bygge sine sager på kun én kilde til information. Du skal interviewe forskellige mennesker med strukturerede eller semistrukturerede spørgeteknikker, og forsøge at indsamle verifikation fra andre kilder, såsom medicinske rapporter og så videre. Det kan være svært i visse lande, men det er vigtigt at se efter de alternative måder at verificere og hermed styrke sin sag på, siger Giorgo Caracciolo.

Og forhåbentlig vil disse tips ikke kun styrke civilsamfundets fortalerarbejde.

- En anden fordel ved dette er, at det kan give en vis beskyttelse af aktivisterne. Hvis tortursagerne er veldokumenterede og verificerede, så kan modstanderne ikke beskylde dem for at lyve og opfinde sager, siger Giorgo Caracciolo.

DIGNITYs arbejde i Mellemøsten og Nordafrika er støttet af DAPP - Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

Du kan være med til at gøre en forskel for torturofre

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.