DIGNITY mener: Ny pensionsaftale rammer de svageste flygtninge

En nedsættelse af integrationsydelsen med 3 procent - som er en del af aftalen om ændringerne i pensionssystemet indgået i går mellem regeringen og DF - rammer de svageste flygtninge. Mennesker, der er flygtet fra de værst tænkelige lidelser, grusom tortur, vold og krige. Forringelsen af integrationsydelsen er bekymrende og vil hindre vores klienters muligheder for at tage del i det danske samfund, lyder det fra DIGNITYs direktør.

En yderligere forringelse af den nuværende integrationsydelse – som i dag svarer til halvdelen af kontanthjælp og dermed er lavere end SU – vil ikke tvinge de torturofre, som er i behandling hos DIGNITY i arbejde. Hvilket ellers er regeringens intention. Tværtimod, lyder det fra direktør i DIGNITY, Karin Verland.

En yderligere forringelse af integrationsydelsen risikerer at forværre torturofres tilstand – og dermed deres mulighed for at tage aktivt del i det danske samfund:

- Mange af vores klienter har været udsat for tortur. De er rigtig dårlige, når de kommer i behandling hos os. De lider af angst, depression og PTSD, får flashbacks, hvor de genoplever grusomheder, de kan ikke sove om natten. Vi er meget bekymrede for deres muligheder for at komme sig og dermed kunne tage aktivt del i det danske samfund og det danske arbejdsmarked, når de samtidig får udbetalt, hvad der svarer til en fattigdomsydelse.

Forringelsen rammer ikke kun den enkelte – det går også ud over børnene. Dybt bekymrende mener DIGNITY:

- Man skal også huske, at mange har børn og familie. Derfor vil det ikke kun være vores klienter, tidligere torturofre, der bliver ramt. Det gør hele familien. Og hvordan skal en hel familie med to til tre børn kunne klare sig her i det danske samfund samtidig med, mor eller far lider af psykiske eftervirkninger efter grusomheder, som er svære at forestille sig? Vi er dybt bekymrede, understreger Karin Verland.

Som en del af aftalen mellem DF og regeringen afskaffes dansktillægget og erstattes med en bonus. Også det møder kritik hos DIGNITY. Det nuværende skattepligtige dansktillæg på 1.500 kr. pr. måned omlægges til en tidsbegrænset bonus (danskbonus), der udbetales af 6 rater af 1.500 kr. efter samme kriterier og til samme målgruppe som i dag, herunder danske statsborgere på integrationsydelse.

En klient, der på nuværende tidspunkt går i behandling hos DIGNITY, oplyser, at han har mellem 500 og 700 kroner tilbage at leve for om måneden, når alle faste udgifter er betalt. Han vil have endnu færre penge at leve af, når de 6 rater af dansktillægget udløber.

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.