DIGNITY inviterer til Middag for Menneskerettigheder – nu uden Trump

Foto: Jan Grarup

Nyheden om, at den amerikanske præsident Donald Trump med kort varsel har aflyst det stort anlagte statsbesøg i København, går verden rundt. Han har aflyst, fordi han ikke kan købe Grønland og landets 55.000 indbyggere.

For mange danske organisationer og bekymrede borgere var statsbesøget i København en oplagt mulighed for at gå på gaden og sige fra og sætte fokus på kampen for menneskerettigheder, internationalt samarbejde og værdighed, som Trump-administrationen i vid udstrækning svigter.

Selvom statsbesøget nu er aflyst, skal vi stadig råbe op om dette svigt.

Derfor inviterer DIGNITY til Middag for Menneskerettigheder den 2. september – på dagen, hvor Trump skulle have været til statsmiddag på Amalienborg.

”Vi lever i en tid, hvor de internationale konventioner er under pres verden over. Der er for alvor behov for at bakke op om menneskerettighederne. Derfor er det også under al kritik, at Trump har trukket USA ud af FN’s Menneskerettighedsråd, åbenlyst flirter med autoritære regimer og i ramme alvor mener, at han kan købe Grønland,” siger Rasmus Grue Christensen, direktør i DIGNITY.

”Kampen for menneskerettigheder er ikke bare et pladderhumanistisk hyggeprojekt. Det er en eksistentiel kamp, som vi skal kæmpe hver eneste dag. Menneskerettighederne og individets ret til frihed og værdighed har været et fundament for fred og frihed siden 2. Verdenskrig. Det er det, som er på spil nu. Og det er derfor, vi inviterer til Middag for Menneskerettigheder.”

DIGNITY er en menneskerettighedsorganisation, som arbejder for en verden fri for tortur og organiseret vold. Siden 1982 har DIGNITY arbejdet med torturforebyggelse og rehabilitering af traumatiserede mennesker, forskning og formidling, både i Danmark og i en række lande verden over i partnerskaber med lokale menneskerettighedsforkæmpere.


Dato og sted:

Middagen finder sted i Nørrebrohallen den 2. september 2019 klokken 17.00 – 21.30.

Køb billet her

Tilmeld dig facebookbegivenheden her

 

VIL DU MED TIL MIDDAGEN?

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.