Det Danske Drengekor synger for menneskerettighederne

I dag markerer og fejrer vi 69-året for FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder.

Verdenserklæringen blev skabt på baggrund af 2. Verdenskrigs rædsler, og nedskrevet i et forsøg på at beskytte det enkelte menneske mod overgreb fra stat og autoritære institutioner.

Artikel 5 i Verdenserklæringen lyder: Ingen må underkastes tortur eller grusom, umenneskelig eller vanærende behandling eller straf.

Det betyder, at ethvert menneske, hvor som helst og når som helst, har ret til ikke at blive udsat for tortur. I DIGNITY ser vi dagligt de menneskelige konsekvenser det har, når netop denne rettighed ikke respekteres. Vi møder de overleverne fra fængslerne, fra krigene, fra slumområderne. Vi arbejder for, at andre ikke skal lide samme overlast.

Vores arbejde er ikke at svælge i rædslerne, men at give håb – håb om en fremtid, selv for personer, der dagligt døjer med følger af fysisk og psykisk tortur.

Derfor har vi i år valgt ikke bare at markere Menneskerettighederne, men at fejre dem. Fejre, at nogen engang for snart 70 år siden satte sig ned for at give mennesker noget at hænge deres håb op på.

Du kan helt konkret fejre menneskerettighederne med os, når vi i dag kl. 15 afholder julekoncert i Frederiksberg Kirke, hvor det Danske Drengekors Koncertkor vil synge for menneskerettighederne i denne særlige anledning.

Koret består af ca. 40 drenge i alderen 9-15 år og ledes af dirigent Emil Ritter og ledsages på klaver af pianist Ulrik Vesti. Koncerten hedder "Kimer i klokker" og på programmet er danske og internationale julesange. Det bliver en hyggelig og stemningsfuld eftermiddag.

Frederiksberg Kirke har støttet arrangementet og Koncertkoret har doneret deres optræden.

Koncerten afvikles af DIGNITYs frivillige DIGNITEERS, og alle billetindtægter går således ubeskåret til DIGNITYs arbejde med at bekæmpe tortur og rehabilitere torturofre.

Billetter kan købes på billetlugen.dk og i døren. Pris i forsalg er 95 kroner for voksne og 45 for børn. I døren 100 kroner for voksne og 50 for børn. Børn under 3 år gratis.

Glædelig menneskerettighedsdag!

Læs mere om arrangementet her

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.