Debat på Folkemødet: Uopdagede traumer – en barriere for integration

Billede: Joshua Tree Photography

DIGNITY er tilstede på dette års Folkemøde, hvor vi sætter fokus på behovet for tidligere traumebehandling i Danmark.

Det gør vi med en politisk debat d. 16. juni klokken 10.30 i Institut for Menneskerettigheders telt på Nordlandspladsen, i Allinge på Bornholm.

Hvad skal debatteres?
Mindst 30 procent af de flygtninge, der kommer til Danmark, har været udsat for tortur. I gennemsnit går der 15 år, før de får behandlet deres traumer. Det er alt for sent – og har ofte den konsekvens, at traumerne udvikler sig til svære, kroniske lidelser. Det rammer ikke blot ofret, men også familien og børnene.

Konsekvenserne af ubehandlede traumer er store. Både for det enkelte menneske, samfundet og for en vellykket integration. Traumer skal derfor identificeres og behandles langt tidligere, end de bliver i dag, så de traumatiserede flygtninge får et bedre afsæt for at deltage i samfundet, har et velfungerende familieliv og kan bidrage til arbejdsmarkedet.

DIGNITY opfordrer politikerne til at tænke ud af boksen og inviterer til en politisk debat – henover midten – for at høre gode bud på, hvordan vi i Danmark bliver bedre til tidligere opsporing og behandling af denne gruppe sårbare flygtninge.

Alle interesserede er velkomne i teltet.

Hvornår:
Lørdag d. 16. juni kl. 10.30-11.15

Hvor:
Institut for Menneskerettigheder
B18, Nordlandspladsen
Allinge, Bornholm