Dansker genvalgt som formand for FN’s Komite mod Tortur

Jens Modvig, overlæge og leder af sundhedsfaglig afdeling i DIGNITY, er blevet genvalgt som formand for FN’s Komite mod Tortur.

Jens Modvig, dansk overlæge og leder af DIGNITY’s sundhedsfaglige afdeling, er netop blevet genvalgt som formand for FN’s Komite mod Tortur. Det blev slået fast ved komiteens konstituering her til formiddag, inden medlemmerne tog hul på den seksogtresindstyvende session med eksaminationer i Geneve.

FN’s Komite mod Tortur består af 10 uafhængige eksperter, og har til opgave at overvåge om landene overholder Torturkonventionen. Dette sker blandt andet ved jævnlige eksaminationer af de lande, der har underskrevet konventionen. Derudover behandler komiteen også individuelle klager om forbrydelser mod torturforbuddet.

Jens Modvig har brugt sin medicinske baggrund til at bekæmpe tortur i næsten 20 år. Han har været medlem af komitéen siden 2014 og formand siden april 2016. Som formand har han siddet i spidsen for en lang række landeeksaminationer.

I komitéens nye periode indtræder tre nye medlemmer fra henholdsvis Kina, Rusland og Columbia.

Der sidder dermed medlemmer fra USA, Marokko, Tunesien, Mexico, Moldova, Columbia, Frankrig, Rusland, Kina og Danmark i komitéen.

Blå bog:

  • Overlæge, Ph. d, Jens Modvig, født 1953
  • Formand for FN’s Komite Mod Tortur siden 2016
  • Arbejder til dagligt som leder af sundhedsfaglig afdeling i DIGNITY - Dansk Institut Mod Tortur
  • Jens Modvig er klinisk lektor i social medicin og rehabilitering ved Det SundhedsvidenskabeligeFakultet, Københavns Universitet
  • Jens Modvig bor i Holte med sin kone

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.