Anne Linnet turnerer mod tortur

Anne Linnet optræder med sange fra 'Kvindesind' og 'Barndommens gade' i landets fire største byer i maj 2020 til fordel for DIGNITY - Dansk Institut Mod Tortur.  

Hun har gjort det før og gør det gerne igen: Spiller penge ind til en god sags tjeneste, og da Anne Linnet bakker helhjertet op om det vigtige arbejde, den danske menneskerettighedsorganisation DIGNITY gør, var der ikke langt fra ord til handling, da muligheden bød sig igen.

»Jeg har tidligere spillet koncerter til fordel for DIGNITY, og jeg gør det gerne igen. Det er faktisk blevet lidt af en tradition, en god tradition, og efter nogle år på Det Kongelige Teater, bliver det også spændende at rykke ud - og rundt - i landet i den gode sags tjeneste«, fortæller sanger og sangskriver Anne Linnet.

Til maj 2020 vil hun med sit band give fire koncerter rundt om i landet, hvor overskuddet går til DIGNITY, der arbejder for en verden fri for tortur og vold, og som bl.a giver livsnødvendig behandling til traumatiserede flygtninge og deres familier her i Danmark.

»Det er en vigtig sag, og derfor har jeg valgt, at det skal være nogle ganske særlige koncerter, hvor jeg vil spille musik fra mine to plader med Tove Ditlevsen-tekster, altså sange fra 'Kvindesind' og fra 'Barndommens gade'. Det har jeg ikke gjort på den måde før, og jeg glæder mig meget til at genbesøge sangene, som jeg skrev, da jeg var ganske ung i 1970'erne«, fortæller Anne Linnet og tænker her på 'Kvindesind' fra 1978.

»Men også fordi Tove Ditlevsens tekster er tidløse. Jeg var glad for dem dengang, og jeg er stadig glad for dem«.

Ud over sange fra 'Kvindesind' og 'Barndommens gade', der udkom i 1986, vil Anne Linnet dog ikke udelukke, at der også kan snige sig et par andre sange fra hendes store og elskede repertoire ind på sætlisten til de kommende koncerter.

»Vi er stolte og taknemmelige for, at en folkekær sangskriver og sanger som Anne Linnet bakker op om kampen mod tortur og vold i en tid, hvor menneskerettigheder globalt er under pres. Vi glæder os meget til koncerterne«, siger Rasmus Grue Christensen, som er direktør i DIGNITY.

Anne Linnet glæder sig ikke bare over det vigtige arbejde, DIGNITY udretter hver dag, men på et mere privat plan sender hun også organisationen en tak, for ved hendes støttekoncert på Det Kongelige Teater 23. september 2017 mødte hun den store kærlighed i skikkelse af Kathrine Kjær. De to blev kærester og flyttede sammen, »og til november skal vi giftes«, siger en glad Anne Linnet.

Salget til de fire koncerter begynder onsdag 30. oktober klokken 10. Billetlinks følgere.


Dato og sted:

Torsdag 14. maj 2020
Aalborg, Musikkens Hus
Køb billet: https://fal.cn/34NJr

Onsdag 20. maj 2020
Odense, Odeon
Køb billet: https://fal.cn/34NJt

Fredag 22. maj 2020
København, Det Kongelige Teater
Køb billet: https://fal.cn/34NJq

Onsdag 27. maj 2020
Aarhus, Musikhuset
Køb billet: https://fal.cn/34NJs

KOMMENDE EVENTS

No Events are found.